Port در فارسی به معنی درگاه میباشد، درگاهی که از طریق آنها بین کامپیوتر و یا هر دستگاه متصل به شبکه اطلاعاتی تبادل میگردد. پورت در شبکه های کامپیوتری روی هر سرور یا میزبان میتواند به یک برنامه ای خاص اختصاص داده شود تا از طریق آن پورت بتواند به سرویس مدنظر متصل و از خدمات آن استفاده نماید.
شماره پورتها معمولا 16 بیتی بوده و میتواند عددی مابین 0 الی 65535 به عنوان یک عدد باشد. در مبحث امنیت ، هک و شبکه آشنایی با انواع پورت ها و نحوه اسکن پورت های باز یکی از اصول اولیه میباشد. همچنین در صورتی که شما آشنایی زیادی با پورت نداشته باشید و هیچ تنظیمی روی
سرور
خود جهت بستن پورت های غیر ضروری و تغییر پورتهای پیشفرض نداشته باشید امنیت سرور شما بشدت پایین خواهد بود .
برخی از پورتهای استاندارد معمولا روی همه سرور ها با توجه به استانداردها و پروتکل های موجود یکسان میباشد و معمولا بصورت عامینه و نرمال مدیران سرور آنها را تغییر نمیدهند و بر خلاف برخی پورتها که به لحاظ امنیتی نیاز هست حتما تغییر یابند این پورت ها با تغییرشان باعث سردرگمی کاربران میگردند.
از پورتهای استاندارد میتواند پورت 80 را برای پروتکل http و 443 را برای پروتکل https که سایتهای دارای
گواهی نامه ssl
بر روی این پروتکل هستند عنوان نمود. پورت پیشفرض برای سرویس DNS 53 میباشد و معمولا تغییری روی آن اعمال نمیکنند چون بصورت استاندارد تمامی DNS سرور ها از آن طریق ارتباط برقرار میکنند. همچنین پورت FTP نیز در بسیاری از سرورها بصورت پیش فرض با پورت 21 فعال میباشد و پورت 25 نیز بصورت استاندارد برای SMTP و همچنین 110 نیز به عنوان پورت استاندارد Pop3 روی اکثر سرور ها فعال میباشند. در سرور های لینوکسی در صورتی که سرویس SSH با پورت پیشفرض نصب شده باشد از طریق پورت 22 میتواند بصورت SSH به آنها متصل شد. همچنین برای سرورهای ویندوز نیز میتوان با پورت 3389 میتوان با ابزار ریموت دسکتاپ به آنها متصل شد.